Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Άρδην: Οι υποκλοπές, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και η απώθηση της Μικρασιατικής Καταστροφής

 

Λόγω της έκβασης των μεγάλων εθνικών αγώνων και της γεωπολιτικής της θέσης η Ελλάδα κατέστη μια εξαρτώμενη χώρα στην νεότερη περίοδο της ιστορίας της. Ποτέ όμως –με αντίστοιχο ίσως στα πιο πρόσφατα την μετεμφυλιακή δεκαετία του 50- δεν παρενέβεναν τόσο ανοιχτά στην πολιτική ζωή της χώρας πρεσβείες, παράκεντρα εξουσίας και πράκτορες, ενδεδυμένοι τον μανδύα του ανθρωπιστή και του αντι-εξουσιαστή.
Μετά την Ζαχάροβα και τον Ερντογαν που υποδεικνύουν ανοιχτά στον Ελληνικό λαό τι να ψηφίσει –ή μάλλον τι να μην ψηφίσει-, προστέθηκαν οι Χρηστίδιδες και οι Μαξιμιλιανοί* του Γερμανικού Spiegel που ζητούν από την Κομισιόν ανοιχτή παρέμβαση για να ανατραπεί ο «αυτοκρατορικός» Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας όλη την ρητορική για το μεταναστευτικό που προωθούν οι φασίστες της Άγκυρας και οι δουλέμποροι! Στην ίδια κατεύθυνση και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Καραμανλής κι ο Βενιζέλος που ανέλαβαν εκ νέου «υπηρεσία» για να επαναλάβουν –ελπίζω ούτε καν ως φάρσα- αυτό που τα ίδια δίκτυα έκαναν πράξη το 2015 στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «προοδευτικής» και αντι-μνημονιακής διακυβέρνησης…
Η Κυβέρνηση έχει τα στραβά και τα ελλείματα της αυτά όμως δεν επιτρέπουν σε κανένα πράκτορα και ιδιαίτερα σε αναθεωρητικές δυνάμεις που επιβουλεύονται ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία να διαμορφώνουν την εσωτερική πολιτική ατζέντα.
* Maximillian Pop, από 2019 αναπληρωτής του επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της Γερμανίας και ανταποκριτής στην Τουρκία του Der Spiegel. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Παν/μιο της Κων/πολης και έχει γράψει δυο βιβλία: ένα πορτραίτο του Ερντογαν και Todliche Grenzen, μια ανάλυση για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη. Μέλος της Γερμανικής ΜΚΟ Humanity in Action που δραστηριοποιείται στην στήριξη των μεταναστών που εισέρχονται των ελληνικών συνόρων, στην οποία ανήκει και ο –εθνικός μας διασώστης- Ιάσωνας Αποστολόπουλος. Στην ίδια ΜΚΟ είναι μέλος ο Klaus Scharioth, ιδρυτής της German Turkish Youth Bridge και μέλος του συμβουλίου του Istanbul Policy Center.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...