Κυριακή 29 Μαΐου 2022

29η Μαίου 2022

 

Θλίψη και οργή προκαλεί η επιμονή Ερντογάν να υπενθυμίζει στον Ελληνισμό την Οθωμανική κατάκτηση μέσα από τους βανδαλισμούς της #Αγίας_Σοφίας. Τίποτα πιο επίκαιρο σε τούτες τις ανυπόστατες και ανιστόρητες Τουρκικές διεκδικήσεις που παροξύνονται τις τελευταίες μέρες, από την απάντηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην επιστολή του Μωάμεθ του Β’ για την παράδοση της Πόλης, όταν τα στρατεύματα του επιχειρούσαν στα τείχη της:
«……Σκέφτηκες ότι ενώ νομίζεις πως θα κερδίσεις μπορεί να βρεθείς χαμένος; Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε δικό μου δικαίωμα είναι ούτε κανενός άλλου από τους κατοίκους της γιατί όλοι με μια ψυχή προτιμούμε να πεθάνουμε με τη θέλησή μας και δε λυπόμαστε για τη ζωή μας»
Αρκεί να έχουμε το φρόνημα για να το επαναλαμβάναμε και σήμερα, πολίτες και πολιτικοί…..#29η_Μαΐου #Άλωση_1453 #Κωνσταντίνος_Παλαιολόγος

Εθνικός Λόγος

 

Ιστορικής βαρύτητας μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Προσλαμβάνοντας τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ΚΜ ανέδειξε τον δυνητικό ρόλο του Ελληνισμού στην προάσπιση των Δυτικών αξιών και συνόρων, απέναντι στους εξ ανατολών αναθεωρητισμούς δεσποτικών καθεστώτων (Πούτιν και Ερντογάν). 

Η ενεργειακή κρίση θ αλλάξει την ζωή μας.

 

Μέτρα για την  αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Με συνέχιση της επιδότησης του ρεύματος έως και τον Ιούνιο, αναδρομική επιδότηση των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων των προηγούμενων μηνών και θεσμική ρύθμιση για την αναστολή της «ρήτρας αναπροσαρμογής» για ένα χρόνο, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το υψηλό ενεργειακό κόστος  που πλήττει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Στόχος,  η επαναφορά των λογαριασμών σε επίπεδα 30% υψηλότερα από εκείνα προ κρίσης. Το σύνολο των μέτρων εκτιμάται στα 3,2 δις € με το 1,1 να προέρχεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από τα κονδύλια δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων  και  τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ενεργείας του διαστήματος Οκτωβρίου 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, τα οποία θα φορολογηθούν με συντελεστή 90%.  

Ημερίδα ΑΡΔΗΝ "Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις σε Ελλάδα-Ευρώπη-Τουρκία"

Η  ημερίδα του Κινήματος Άρδην στις 7 Μαΐου 2022 ήταν ομολογουμένως μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση. Στις πάνω από 6 ώρες που διήρκεσε, αναλύθηκαν από έγκριτους ομιλητές οι γεωπολιτικές συνέπειες του
πολέμου στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο μιας νέας ψυχροπολεμικής περιόδου Δύσης- Ευρασίας που θα οδηγήσει σε οριστική κρίση την παγκοσμιοποίηση, το καθοριστικό μέλλον της Ευρώπης και οι προϋποθέσεις ευκαιριών για τον Ελληνισμό -με έμφαση στον τομέα της ενέργειας-, υπό την διαρκή Οθωμανική απειλή. Ευχαριστούμε τους ομιλητές, το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του και ιδιαιτέρως τους φίλους που ήρθαν από την περιφέρεια όπως και τους Ουκρανούς που τυγχάνουν της αμέριστης συμπαράστασης μας.
Το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...