Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019


Οι πρόσφατες δηλώσεις των Δημάρχων   Μυτιλήνης, Σύμης και Σάμου για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά οι οποίες εγκυμονούν  άμεσο κίνδυνο  εξέγερσης  των μεταναστών σε συνέχεια των γεγονότων της Μόριας,  δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η νέα φάση έκρηξης των μεταναστευτικών ροών, από την αρχή του 19, αποτελεί μέσο πίεσης του Ερντογάν προς την Ευρώπη για την απόσπαση νέων κονδυλίων που θα  χρησιμοποιήσει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Β Συρία με την σύμφωνη γνώμη των Αμερικάνων. Παράλληλα εξυπηρετεί μέρος  τον ευρύτερου Τουρκικού αναθεωρητισμού στο Αιγαίο, συμπληρωματικά των προκλητικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην Θράκη, με απώτερο στόχο την ισλαμοποίηση της περιοχής με την ανοχή ή και την στήριξη της Καγκελαρίου Μέρκελ. Ο εποικισμός που προωθείται και η πληθυσμιακή αλλοίωση εξελίσσονται στο πλαίσιο της  αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης –που ευθαρσώς έθεσε ο ίδιος ο  Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα-,  αντιστρέφοντας μονομερώς τα τετελεσμένα της ανταλλαγής πληθυσμών που αυτή προέβλεπε  στα 1923. Αναθεώρηση την οποία έχει αποδεχθεί η οικονομική ελίτ της χώρας δια του κυρίου εκπροσώπου της Κώστα Σημίτη ό οποίος σε πρόσφατο άρθρο του μίλησε ανοιχτά « για λύσεις  -στα Ελληνοτουρκικά- όχι πάντα ευχάριστες που θα κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή με την συμπαράσταση τόσο της Ε.Ε όσο και των ΗΠΑ» Καθημερινή 9-6-2019.
Υπό αυτά τα δεδομένα το Πολιτικό Κίνημα ΑΡΔΗΝ οργανώνει απόψε στις 19:30  εκδήλωση-συζήτηση στην Ξενοφώντος 4 με θέμα: Μεταναστευτικό, η στρατηγική του εποικισμού και η ανικανότητα των Ελληνικών ελίτ. Στη συζήτηση θα μετάσχουν η κα Λαμπροπούλου καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ο Βουλευτής Άγγελος Συρίγος κι ο Γιώργος Καραμπελιάς. 

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...