Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση Άρδην: Αρκετά πια με τους παρανοϊκούς


 
Τον τελευταίο καιρό διάφοροι εξ αριστερών και εκ δεξιών πυκνώνουν και πάλι τις επιθέσεις εναντίον του Κινήματος Άρδην και του Γιώργου Καραμπελιά. Αιτία, η επιλογή μας να καταγγείλουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και, δι’ αυτής, την απόπειρα της Ρωσίας να ανασυστήσει την σταλινο-τσαρική αυτοκρατορία, στο πλαίσιο ενός νέου ευρασιατικού μπλοκ, μαζί με άλλες δυνάμεις που έχουν ένδοξο αυτοκρατορικό παρελθόν, όπως είναι η Κίνα, η Τουρκία ή το Ιράν, και που τώρα, αξιολογώντας την παρακμή της Δύσης, επιχειρούν να το ανακτήσουν. 

Για τις Γαλλικές εκλογές


Σήμερα το απόγευμα στις 19.30μμ στην Ξενοφώντος 4 συζητάμε για το διακύβευμα των Γαλλικών εκλογών.Οι βασικότεροι παράμετροι που θα κρίνουν την επιλογή Προέδρου στη Γαλλία και που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την στάση των ψηφοφόρων στις Δυτικές χώρες αυτή την περίοδο είναι: η ακρίβεια, το μεταναστευτικό και η συλλογική ασφάλεια. 
 

Η τελευταία μάχη..

 

Με μια ιστορική απόφαση του (αρ. 1127/24.03.22) το Παν/μιο Ιωαννίνων παρέχει την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών φοιτητών και φοιτητριών του Παν/μιου της Μαριούπολης, διασφαλίζοντας την παροχή φοιτητικής μέριμνας. Σε συνέχεια αυτής, Αδελφότητες και σωματεία Ηπειρωτών θα μπορούσαν σε συνεργασία με το Παν/μιο να προσφέρουν στέγη και υποστήριξη σε κλειστά σπίτια ετεροδημοτών μελών τους για τις οικογένειες των παιδιών ή και για τα ίδια, όσο διάστημα χρειαστεί. Η έμπρακτη στήριξη όσων επιζήσουν από την μαρτυρική Μαριούπολη αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση του ιστορικού χρέους για την τεράστια συμβολή του άλλοτε κραταιού παροικιακού Ελληνισμού στον εθνικό κορμό. Στις ιστορικές κοινότητες των Ελλήνων από το Βουκουρέστι, την Νίζνα , την Οδησσό, την Μαριούπολη έως το Νόβγκοροντ και την Μόσχα δραστηριοποιήθηκε το σημαντικότερο κεφάλαιο των ελλήνων εμπόρων και ευεργετών του 18ου και 19ου αιώνα, με τους Ηπειρώτες Ζωσιμάδες, Ζάππες, Καπλάνηδες, Αβέρωφ, Δόμπολη, μεταξύ άλλων, να κατέχουν δεσπόζουσα θέση.

Η εμφάνιση Ζελένσκι στην Ελληνική και Κυπρική Βουλή

 

Αναμφίβολα ή χθεσινή εμφάνιση Ζελένσκι στο Ελληνικό και Κυπριακό Κοινοβούλιο ήταν προβληματικη, εφόσον ομνύουμε στον δημοκρατικό θεσμό του Κοινοβουλίου και παρά την ιστορική της σημασία. Στην περίπτωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν λάθος η απροσδόκητη εμφάνιση των δύο μαχητών από την Μαριούπολη, κατι που θα όφειλε ο Πρόεδρος της Βουλής κος Τασουλας να γνώριζε εκ των προτερων και να ενημέρωνε το σώμα ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Για την δε Κύπρο, η αποσύνδεση του Ουκρανού Προέδρου όταν η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής έκανε λόγο για την παράνομη εισβολη και κατοχη, εφόσον δεν απετέλεσε τεχνικό πρόβλημα, ορθώς ενόχλησε σημαντική μερίδα Ελλήνων που βλέπουμε αρκετές ομοιότητες στον Ρωσικό και στον Τουρκικό αναθεωρητισμό. 

Η ελληνική οικονομία στον νέο Ψυχρό Πόλεμο

 


Η απροκάλυπτη εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, ασχέτως αποτελέσματος στο πεδίο των μαχών, οδηγεί στο κύκνειο άσμα της οικονομικής παγκοσμιοποίησης στη μορφή που γνωρίζαμε και την έναρξη μιας νέας, ψυχροπολεμικής περιόδου.

Ο Μπάιντεν, παρά τις φιλελεύθερες αντιλήψεις του, συνεχίζει την πολιτική Τραμπ, επιβάλλοντας δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, όντας κι αυτός θιασώτης ενός οικονομικού μοντέλου επαναπατρισμού του μεγαλύτερου μέρος της βιομηχανικής παραγωγής.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...