Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Για µια Κοινωνική, Οικολογική και Παραγωγική Πόλη



Στην οπτική της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», η κοινωνική παρέμβαση προϋποθέτει ένα νέο αξιακό πρότυπο στον αντίποδα του ατομικισμού, & του μονοδιάστατου καταναλωτισμού. Έναν νέο ανθρωπολογικό τύπο που έχει ως προτεραιότητα την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και που συμβάλλει στην αναβίωση σύγχρονων μορφών κοινοτισμού – μέσα στην πόλη του.
Αντιπαραβάλλουμε στις ΜΚΟ του κου Σόρος, για τις οποίες επαίρεται ο Κος Καμίνης και οι λοιποί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης  που διεκδικούν τον Δήμο, τις ενορίες αντλώντας πρακτικές από την Ορθόδοξη παράδοση  και το τεράστιο προνοιακό έργο που η εκκλησία μας έχει να επιδείξει διαχρονικά. Από την αρχή της κρίσης, το 2010, οι ενορίες έδιναν καθημερινά τροφή σε πάνω από 200 χιλ πληττόμενους συμπολίτες ενώ παρενέβαιναν σ’ ένα σύνολο αναγκών για τους άστεγους, τους ηλικιωμένους & τους εξαρτημένους.
Υποστηρίζουμε την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος για όλους όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνδυασμό με δίκτυα ασφαλείας σε επίπεδο γειτονιάς προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα κοινωνικής ένταξης.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...