Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Για µια Κοινωνική, Οικολογική και Παραγωγική Πόλη



Στην οπτική της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», η κοινωνική παρέμβαση προϋποθέτει ένα νέο αξιακό πρότυπο στον αντίποδα του ατομικισμού, & του μονοδιάστατου καταναλωτισμού. Έναν νέο ανθρωπολογικό τύπο που έχει ως προτεραιότητα την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και που συμβάλλει στην αναβίωση σύγχρονων μορφών κοινοτισμού – μέσα στην πόλη του.
Αντιπαραβάλλουμε στις ΜΚΟ του κου Σόρος, για τις οποίες επαίρεται ο Κος Καμίνης και οι λοιποί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης  που διεκδικούν τον Δήμο, τις ενορίες αντλώντας πρακτικές από την Ορθόδοξη παράδοση  και το τεράστιο προνοιακό έργο που η εκκλησία μας έχει να επιδείξει διαχρονικά. Από την αρχή της κρίσης, το 2010, οι ενορίες έδιναν καθημερινά τροφή σε πάνω από 200 χιλ πληττόμενους συμπολίτες ενώ παρενέβαιναν σ’ ένα σύνολο αναγκών για τους άστεγους, τους ηλικιωμένους & τους εξαρτημένους.
Υποστηρίζουμε την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος για όλους όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνδυασμό με δίκτυα ασφαλείας σε επίπεδο γειτονιάς προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα κοινωνικής ένταξης.


Προτάσσουμε ως πρωταρχικό κοινωνικό ζήτημα το δημογραφικό και την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών με μέτρα στήριξης των μητέρων, συνδυάζοντας την ενίσχυση των βρεφονηπιακών- παιδικών σταθμών & και τις κατ οίκον υπηρεσίες  με τη συμβουλευτική και τη ψυχολογική υποστήριξη. Επιδίωξη μας αποτελεί η δημιουργία τοπικού κοινωνικού ταμείου σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης που θα στηρίζει τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά, τις οικογένειες που έχουν ανάγκη  αλλά και δράσεις για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία, κατά τα πρότυπα των Ηθικών και Κοινωνικών Τραπεζών.
Η κοινωνική οικονομία αποτελεί προνομιακό πεδίο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών που δεν θέλει η δεν μπορεί ν αντιμετωπίσει το Κράτος και η Ιδιωτική Οικονομία, χωρίς όμως να γίνεται υποκατάστατο των νέο-φιλελεύθερων πολιτικών εκχώρησης των δημόσιων αγαθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη κοινωνικών-συνεργατικών επιχειρήσεων σε τομείς όπως: η διατροφική ασφάλεια, ενισχύοντας τα απ ευθείας δίκτυα παραγωγών καταναλωτών, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, αξιοποιώντας το πλαίσιο των «ενεργειακών κοινοτήτων», η «κυκλική οικονομία», συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, οι αναπαλαιώσεις-ανακαινίσεις κτηρίων και περιοχών, αντιμετωπίζοντας πρωτίστως το πρόβλημα των αστέγων ή  διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στις δραστηριότητες της πόλης, ο πολιτισμός, αναδεικνύοντας το Αρχαίο και Βυζαντινό παρελθόν της πόλης και συνδέοντας το μ’ ένα εναλλακτικό μοντέλο τουρισμού.
Όραμα μας είναι μια πόλη πολύ-λειτουργική, που αναπτύσσει στρατηγικές αυτάρκειας σχεδιάζοντας την παραγωγική ανασυγκρότηση με κίνητρα για την επιστροφή των βιοτεχνιών και των μικρών παραγωγικών μονάδων σε οργανωμένα βιοτεχνικά πάρκα, σε συνδυασμό με καινοτόμες εφαρμογές της  πληροφορικής και της επικοινωνίας, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας για τους ανέργους, ν ανασχεθεί η φυγή των νέων και ν’ αντιμετωπιστεί το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης μας: ο παρασιτισμός της.
Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα αποτελούν πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας τους οποίους συναντάμε καθημερινά στις γειτονιές  της πόλης και θα συνεχίσουμε να συναντούμε και την επομένη των εκλογών αφού ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, όπως άλλωστε κάνουμε επί δεκαετίες μέσω των κοινωνικών-οικολογικών  αγώνων  στους οποίους συμμετέχουμε.
Διαβεβαιώνουμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους ότι οι λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που συνδέονται άρρηκτα με την μοίρα της χώρας, μπορούν να προέλθουν ΜΟΝΟ από μια δημοτική παράταξη που συνδυάζει τον Πατριωτισμό με την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία. Μια παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά, κορυφαίο διανοούμενο με τεράστιο συγγραφικό έργο, ακτιβιστή, με συνέπεια λόγων και έργων κι ένα συνδυασμό αξιόλογων συνεργατών από διάφορους χώρους του «Δημοκρατικού Πατριωτισμού» που δεν έχουν καμία σχέση με την πατριδοκαπηλία των νοσταλγών του φασισμού, χωρίς εξαρτήσεις από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, την οικονομική ελίτ και τις πολιτικές οικογένειες που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια και στην αποικιοποίηση και κινδυνεύουν να επιφέρουν ανεπίστρεπτες εθνικές καταστροφές, -αρχής γενομένης από την πρόσφατα υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών.

* Μηχανικός-Περιβαλλοντολόγος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...