Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ο Κασσελάκης κι ο ενταφιασμός ΣΥΡΙΖΑ

 

Ίσως να μην χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω για την περίπτωση Κασσελάκη, πέρα από τους στίχους τους μεγάλου Αλεξανδρινού για τον «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» (1928).
Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια,
τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,
ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης
Αριστομένης, υιός του Μενελάου.
Ως τ' όνομά του κι η περιβολή, κοσμίως ελληνική.
Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά
δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων.

Οι συνέπειες της αποχώρησης Μενέντεζ για τον Ελληνισμό.

 

Η έστω και προσωρινή αποχώρηση Μενέντεζ από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, φοβάμαι ότι μπορεί να αποβεί μοιραία για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα. Γεωστρατηγική αναβάθμιση που κρίνεται σε τρεις βασικούς πόλους: την Κύπρο, την Θράκη και την Β Ήπειρο. Οι επισκέψεις Μενέντες στην Αλεξανδρούπολη, οι συνεχείς αναφορές του στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στη Βόρεια Κύπρο και η παρέμβαση του για την σύλληψη Μπελέρη, αποτελούν ενδείξεις μιας βαθύτερης αντίληψης του γερουσιαστή για τις δυνατότητες του ακριτικού Ελληνισμού στην νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που δημιούργησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακραία φαινόμενα και διαχρονικές παθογένειες (με αφορμή τις πλημμύρες στην Θεσσαλία).


Ίσως είναι πολύ άκαιρο τούτη την ώρα να αναζητηθούν αιτίες ή να προταθούν λύσεις (που σίγουρα έχουν ξανατεθεί), δεδομένου ότι προέχει ο απεγκλωβισμός, η ανεύρεση των αγνοουμένων, η διάσωση σε ότι απέμεινε από το βιός των οικογενειών αλλά και μια αξιόπιστη πρόταση επιβίωσης όσων επλήγησαν από τις θεομηνίες των τελευταίων μηνών. Με απόλυτο σεβασμό σε αυτές τις προτεραιότητες και στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν, τολμώ να επαναλάβω κάποια σημεία απευθυνόμενος σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους του «επιτελικού κράτους» που διαχειρίζονται –ή νομίζουν πως το κάνουν – το συλλογικό μας μέλλον:
1. Πράγματι η ποσότητα του νερού που έπεσε στη Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα ήταν τεράστια ξεπερνώντας τους 700tn ανά στρέμμα κατά διαστήματα, -πάνω από τους 500 tn ανά στρέμμα του Ιανού το 2020- και ορθώς επαναφέρει στη μνήμη μας την τραγική πλημμύρα του 1955 στο Βόλο με τους 21 νεκρούς.

Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίες (ηχητικό)

 


Ν. Ντάσιος: Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίες (ηχητικό) - (ardin-rixi.gr)


25.08.2023 

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...