Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΥΡΑ




Αποδοτική ενέργεια σε κτίρια – κατασκευή μετά το 2000-(80ΚWH/m²) 

O ξενώνας Φιλύρα-Filira, πρωτοπορεί στην ενέργεια και αποτελεσματική βιώσιμη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, και βασίζεται κυρίως σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας (Renewable technologies), ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου οικονομικού μοντέλου που έχει συρρικνωθεί κατά πολύ. 
Στόχος μας τα τελευταία δύο έτη έχει γίνει η κατασκευή και εφαρμογή πρακτικών που συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη καλύτερη όσο το δυνατόν αλλά και οικονομικότερη χρήση μορφών ηλεκτρικής ενέργειας. 
Το τελευταίο έτος – 2012, υλοποιήσαμε ένα mini project, βασισμένο στην κατασκευή και χρήση ενεργειακού τζακιού και καταφέραμε μέσα σε διάστημα εντός πέντε μηνών, ακολουθούμενοι το πλάνο περικοπής εξόδων και μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, να θέσουμε σε λειτουργία το ενεργειακό τζάκι (energy saving potential). 
Κατά το έτος 2013, στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση των οικονομικών οφελών και να αναλύσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή αποδοτικής ενέργειας (Energy saving practice). 
Τα φωτοβολταϊκά είναι ένας άλλος τομέας ενδιαφέροντος. Η εγκατάσταση και λειτουργία τους σε εξωτερικό χώρο αποδίδει τεράστια οικονομικά οφέλη. Θα εξεταστούν μετέπειτα (solar power).

Aξίες: Α. Σκέψου Παγκόσμια, δράσε Τοπικά B. Αποδοτική Ενέργεια C. Λειτουργική Ασφάλεια D. Περιβαλλοντολογικη συνείδηση.

Παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ ΑΕ)

Η ΜΟΔ ΑΕ συστάθηκε το 1996, κατόπιν συμφωνίας της ΕΕ με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης , διοικείται απο Δ.Σ ενώ  το προσωπικό της έχει ως αντικείμενο την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, την έκδοση προσκλήσεων για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης προς τους  δικαιούχους, την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβάλλονται, τη σύνταξη και καταχώρηση στο Πληροφορικό Σύστημα των τεχνικών δελτίων πράξεων, την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς και την διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων.  

Για την εκδήλωση-παρουσίασης του Βιβλίου του Νίκου Θεοτοκά για το βίο του Στρατηγού Μακρυγιάννη στην Άρτα

Η παρουσίαση του Βιβλίου του Νίκου Θεοτοκά «ο βίος του Στρατηγού Μακρυγιάννη» εκδόσεις Βιβλιόραμα, στην αίθουσα του συλλόγου Μακρυγιάννη στην Άρτα την περασμένη Παρασκευή παρουσία της Βουλευτού του Συριζα κας Γεροβασίλη και λοιπόν τοπικών παραγόντων, απετέλεσε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη από την γνωστή αποδομητική σχολή, μαρξιστικής προέλευσης στην οποία ανήκει ο εν λόγω ακαδημαϊκός του Παντείου Παν/μιου .

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...