Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Η Παγκόσμια οικονομία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και η Ελλάδα.

Το διακύβευμα.

Οι εξελίξεις μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και  τους κλυδωνισμούς της παγκόσμιας οικονομίας την περίοδο της πανδημίας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναφοράς του «πολιτικού ρεαλισμού» στον Δυτικό κόσμο. Αν για την Ευρώπη αποτελούν προτεραιότητες η ανάδειξη της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, η αμυντική θωράκιση κι η επανάκαμψη της παραγωγικής βάσης, που αποδιαρθρώθηκε την περίοδο της παγκοσμιοποίησης, για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει την θανάσιμη απειλή του Οθωμανικού αναθεωρητισμού, τα παραπάνω λαμβάνουν υπαρξιακό χαρακτήρα.

Οι εκλογές του 2023 και η ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος.

Οι  εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία εντός του 2023 θα καθορίσουν εν πολλοίς το αν ο Ελληνισμός στο πλαίσιο της νέας πλανητικής διαίρεσης Δύσης –Ευρασίας, καταστεί ο ακρίτας προάσπισης των αξιών του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου ή εάν θα τεθεί σε τροχιά υποταγής στον νέο-οθωμανισμό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η  αντιπαράθεση του Ελληνικού κόσμου με την Ασιατική βαρβαρότητα από τους Πέρσες στους Μηδικούς πολέμου και τους Σελτζούκους Τούρκους από το Μάτζικερτ μέχρι το 1922 και το 1974, οδηγείται σήμερα στην οριστική της κρίση. Η Τουρκία που λόγω των δικών μας ιστορικών λαθών γιγαντώθηκε δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την μετατροπή της σε περιφερειακή δύναμη με αξιώσεις στον 21 αιώνα εάν δεν υποτάξει τον Ελληνισμό. Η δε Ελλάδα  που βρίσκεται σε φάση ιστορικής παρακμής δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο αν δεν αποκτήσει ένα νέο εθνικό όραμα και δεν αποδείξει εν τοις πράγμασι ότι αποτελεί συνέχεια ενός μεγάλου πολιτισμού που άρδευε τον Κόσμο. 

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...