Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η Εύα Καϊλή και οι «λομπίστες» των Βρυξελλών

Όπως έχω επισημάνει πρόσφατα, οι μεγαλύτερες απάτες στήνονται με ανθρωπιστικό μανδύα. Το έλλειμμα οράματος και προσωπικοτήτων πολιτικού κύρους τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι συνέπεια της διαφθοράς προβεβλημένων πολιτικών στελεχών από το ανεξέλεγκτο χρήμα που ρέει άφθονο για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών και οικονομικών επιδιώξεων τρίτων χωρών και ισχυρών οικονομικών παικτών. Πρόσφατα παραδείγματα, οι χρηματοδοτήσεις Αμερικανών σε Κυπριακές ΜΚΟ και δημοσιογράφους για την προώθηση του Σχεδίου Ανάν, τα τεράστια ποσά που διακινούνται μέσω ΜΚΟ, και πολιτικών ομάδων που τις στηρίζουν, για την διαχείριση του μεταναστευτικού ή τα δίκτυα χρηματοδότησης Ρωσικών κεφαλαίων σε ακροδεξιές και ακροαριστερές πολιτικές ομάδες της Ευρώπης.

Για τους ΡΟΜΑ*

Κάθε πολιτική κοινωνικής ένταξης των ΡΟΜΑ στην Ελληνική κοινωνία που εφαρμόστηκε τα τελευταία 20 χρόνια απέτυχε χωρίς να υπάρχει διαφορετική προοπτική  στο πλαίσιο και της νέας εθνικής στρατηγικής για την κοινωνικής ένταξη των ΡΟΜΑ. Εκπορευόμενη από μια κλασικού τύπου προσέγγιση ενσωμάτωσης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου η  κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ βασίστηκε σε αποσπασματικά προγράμματα και επιδοματικές πολιτικές.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...