Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η Γερμανία και το ΕΥΡΩ

Η συζήτηση που διεξάγεται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ηγεμονίας για μια Εναλλακτική Νομισματική Πολιτική 

Στις 14 Απριλίου στο πλαίσιο μιας σύσκεψης  του νέου κόμματος Alternative für Deutschland (AFD), στο ξενοδοχείο Intercontinental του Βερολίνου , ο εκπρόσωπος του κόμματος Hans Olaf Henkel-πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων- συναντήθηκε με μια σειρά πρώην ενεργών  στελεχών των σημαντικότερων Γερμανικών κομμάτων ήτοι των : CDU , FDP και SPD.
Η ηγεσία του νέου κόμματος δήλωσε προσανατολισμένη σε μια «πρωτοβουλία για την νέα κοινωνική οικονομία της αγοράς» με σκοπό την ματαίωση των βασικών αρχών του Κοινωνικού Κράτους της Γερμανίας όπως αυτές προσδιορίζονται στην Εθνική Νομοθεσία της χώρας. Εκφράστηκαν δε έντονες ανησυχίες για την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης κατάρρευσης της Ευρωζώνης εφόσον συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική διάσωσης των χωρών της περιφέρειας που εφαρμόζει το επιτελείο των Χριστιανοδημοκρατών των Μέρκελ και Σόιμπλε. Για τους συμμετέχοντες είναι σχεδόν  βέβαιο πως η Γερμανία δεν θα μπορέσει εν τέλει ν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης και θα υποστεί αργά η γρήγορα τις συνέπειες του Ηγεμονισμού της.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...