Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ;

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Κοπεγχάγη η μεγαλύτερη κλιματική διάσκεψη της ιστορίας, στην οποία συμμετέχουν 15.000 αντιπρόσωποι από 192 χώρες, με την διοργανώτρια χώρα Δανία να λέει ότι "είναι εφικτή" μια συμφωνία για την προστασία του πλανήτη.
"Ο κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του σε εσάς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην ιστορία της ανθρωπότητας", είπε ο Δανός πρωθυπουργός Lars Lokke Rasmussen στους αντιπροσώπους κατά την τελετή έναρξης των συνομιλιών, οι οποίες επιδιώκουν την επίτευξη της πρώτης συμφωνίας για το κλίμα τα τελευταία 12 χρόνια.
Η Σύνοδος της Κοπεγχάγης χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες, ως η σημαντικότερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής και θεωρείται η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία του πλανήτη.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Σύνοδος της Κοπεγχάγης δεν θα αναλωθεί σε ευχολόγια και θα καταλήξει στην επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας.


Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τουλάχιστον ανυπόστατη μπορεί να χαρακτηριστεί η άγνοια που επικαλούνται οι Κοι Παπανδρέου και Καραμανλής όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ύψος του ελλείμματος της χώρας αφού κατά δήλωση του o Κος Προβόπουλος, είχε ενημερώσει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ένα μήνα πριν τις εκλογές .

Γιατί όμως επιχειρείται να παροξυνθεί η κατά τα άλλα δεδομένη δεινή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας με δηλώσεις περί πιθανής χρεοκοπίας ; Επισημαίνουμε ότι το σύνολο των χωρών της Ε.Ε θα έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% και κατά μέσο όρο 7,5% το 2010 ενώ μόνο μια χώρα από τις 27 παρουσιάζει έλλειμμα κάτω του 3% και είναι η Βουλγαρία με μέσο μηνιαίο μισθό 125€ !

Πέρα των διαρθρωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το κλίμα υστερίας και «οικονομικής τρομοκρατίας» που διαμορφώνεται από τους πολιτικούς και τα κανάλια δεν έχουν στόχο παρά να χρησιμοποιήσουν την κρίση ως μέσω για την ακόμα μεγαλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος κατά των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων. Είναι άλλωστε γνωστό –όπως και στην περίπτωση του ιου της γρίπης- , ότι ο φόβος και η υστερία που προκαλούν τα ΜΜΕ είναι το καλύτερο μέσο χειραγώγησης , παθητικοποίησης και εν τέλει αποδοχής μιας πραγματικότητας που είναι συνήθως αυτή των συμφερόντων των ελίτ.


Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...