Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο μαθητών που χρήζουν ειδικής υποστήριξης κάθε χρόνο στα σχολεία της επικράτειας. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ειδικής αγωγής  του ΕΟΠΥ για το 2017 φτάνει τα 80εκατ €.  Πρώτη και βασική αιτία το ζήτημα του αυτισμού όπου περίπου  150.000 άτομα αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο φάσμα διαταραχών με τις προβλέψεις να είναι άκρως ανησυχητικές αφού μέχρι το 2025 το 50% των παιδιών μπορεί να γεννιούνται με ανάλογα προβλήματα! Άτομα με αυτισμό μπορεί να διαφέρουν πολύ στη νοημοσύνη και στην ικανότητα ομιλίας, αλλά όλα σχεδόν έχουν μια ιδιαίτερη αντίληψη για τον κόσμο και περιορισμένα ενδιαφέροντα, ενώ αδυνατούν να έχουν τις κατάλληλες συναισθηματικές αντιδράσεις. Πολλά παιδιά έχουν ειδικές δεξιότητες, όπως πολύ ισχυρή μνήμη αριθμών, ενώ λίγα έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη ή «ιδιοφυία» για ορισμένα γνωστικά αντικείμενα, όπως τα μαθηματικά. Στον αυτισμό θα πρέπει να προστεθεί ένα σύνολο προβλημάτων ειδικών αναγκών, , συνδρόμων (down , άσπεργκερ, Williams κλπ), κινητικών προβλημάτων , δυσκολιών όρασης και ακοής , μαθησιακών δυσλειτουργιών.
Η ομάδα για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Άρδην οργάνωσε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 19.00 εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ένα εναλλακτικό όραμα για την παραγωγή στον αγροδιατροφικό τομέα»



Ακολουθούν τα video της εκδήλωσης


Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...