Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ο Μεγάλος περίπατος της Αθήνας!


Εκμεταλλευόμενες την ακινησία της περιόδου των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  πολλές πόλεις προωθούν αυτό τον καιρό αστικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις αλλάζοντας τα δεδομένα της ζωής των κατοίκων τους από την επόμενη μέρα.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας, με την στήριξη σχεδόν του συνόλου των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε το μεγαλόπνοο έργο του «Μεγάλου περιπάτου της Αθήνας», συνολικού μήκους 6,8 km. To σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: νέες λεωφορειο-λωρίδες μήκους 1,9 Km, χάραξη ποδηλατόδρομου στην οδό Παν/μιου, απόδοση περί των 50χιλ τμ δημόσιου χώρου με αναπλάσεις καθώς και διαπλατύνσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων  συνολικού μήκους 6,3 Km.Το σχέδιο καθιστά το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας  όπως και την ευρύτερη περιοχή της Πλάκας, ελεύθερα από ΙΧ. Εντός των περιοχών αυτών  θα επιτρέπονται μόνο δημόσια οχήματα, απορριμματοφόρα και οχήματα τροφοδοσίας ξενοδοχείων και οργανισμών κοινής ωφέλειας καθώς και ταξί κατόπιν κλήσης. Το έργο έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει με μια πιλοτική φάση ήπιων διαμορφώσεων οδών, διαγραμμίσεων, φυτεύσεων κλπ -κατά την οποία ο δήμος προσβλέπει στην ενεργοποίηση των πολιτών και στην συναίνεση τους-, για να ακολουθήσει η έναρξη των έργων τον Ιούνιο, συνολικής διάρκειας 4ων  χρόνων. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 50εκατ. €.

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ



Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών κρίσεων, η αντιμετώπιση των οποίων συνιστά στοίχημα συλλογικής επιβίωσης στο άμεσο μέλλον:
·      *     η πανδημία του κορονοιού απειλεί τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας, ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων κι εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού,
·     *   η γεωπολιτική αστάθεια που προκαλείται από τον τουρκικό αναθεωρητισμό συνιστά μια καθημερινή απειλή πολεμικής σύγκρουσης  που για την αποτροπή  της απαιτείται αμυντική προετοιμασία,  ενότητα και υψηλό φρόνιμα.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...