Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος Πρωταθλητής

 

Μας έφερες λίγο απ το φως της ελπίδας σε τούτο το γκρίζο ουρανό απ τ αποκαΐδια που κάθισε στη ψυχή μας. Για όσο διήρκεσε το τελευταίο άλμα σου, βοήθησες να ξεχάσουμε το αλληλοφάγωμα και μας ένωσες. Τέτοια παιδιά και τέτοιοι αθλητές ας γίνουν πρότυπα στους νέους μας.                        Σ ευχαριστούμε #μίλτο_τεντόγλου για την παγκόσμια διάκριση! Άξιος.

25.08.2023

Υβριδικός πόλεμος εν εξελίξει;

Με αφορμή το εκτεταμένο μέτωπο πυρκαγιών και στην Αλεξανδρούπολη θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός υβριδικού πολέμου κατά τον οποίο δοκιμάζονται τα όρια κι οι αντοχές του επιτελικού Κράτους. Κάνοντας έναν απολογισμό των σημαντικότερων μετώπων πυρκαγιών αυτού του καλοκαιριού διαπιστώνουμε ότι επλήγησαν νησιά των ανατολικών συνόρων που διεκδικεί η Τουρκία (Ρόδος, Χίος), τουριστικά θέρετρα που αποτελούν την βασική πηγή οικονομικών εσόδων (Ρόδος, Κέρκυρα), στρατόπεδα με στρατιωτικό υλικό (Αγχίαλος) καθώς και η πιο σημαντική γεωοικονομικά πόλη της Βορείου Ελλάδος, σε ανταγωνισμό με τα τουρκικά στενά του Βοσπόρου (Αλεξανδρούπολη).

Στο παζλ της υβριδικής επίθεσης θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το ναυάγιο της Πύλου, τις νέες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και τα δυστυχήματα που προκαλεί η οδήγηση των δουλεμπόρων στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας, σε συνδυασμό με τις επιθετικές ενέργειες των Τούρκων κατά των ΟΗΕδων στην νεκρή ζώνη της Κύπρου, αλλά και την παρατεταμένη κράτηση Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές ενώ έχει καταπέσει η κατηγορία του χρηματισμού.

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...