Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Για τις Γαλλικές εκλογές


Σήμερα το απόγευμα στις 19.30μμ στην Ξενοφώντος 4 συζητάμε για το διακύβευμα των Γαλλικών εκλογών.Οι βασικότεροι παράμετροι που θα κρίνουν την επιλογή Προέδρου στη Γαλλία και που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την στάση των ψηφοφόρων στις Δυτικές χώρες αυτή την περίοδο είναι: η ακρίβεια, το μεταναστευτικό και η συλλογική ασφάλεια. 
 
Η ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα της εξάρτησης της Ευρώπης από το Ρωσικό φυσικό αέριο και της ανερμάτιστης στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», εκτινάσσει το κόστος ζωής απειλώντας με ελλείψεις σε ενέργεια και διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης, ως αντίποινα της ηγεσίας του Κρεμλίνου στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η υπέρβαση του ορίου εγκατάστασης μη αφομοιώσιμων μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη απειλεί με την παγίωση χωριστικών κοινωνιών, με την ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα και την δημογραφία σε υποχώρηση και την αντίστοιχη ισλαμική σε άνοδο. Ο Ερντογάν ως κύριος εκφραστής του «παγκόσμιου Ισλάμ» επιχειρεί μέσω των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη την επαναφορά της Τουρκίας στη Γηραιά Ήπειρο με αυτοκρατορικούς όρους.
Το κενό ισχύος της υποχώρησης της Αμερικής και της Ευρώπης από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη την προηγούμενη δεκαετία, επιχειρούν να το καλύψουν στρατιωτικά νέες αναθεωρητικές δυνάμεις όπως η Ρωσία του Πούτιν και η Τουρκία του Ερντογάν, καθιστώντας τον πόλεμο το πρώτο παράγοντα ανησυχίας για τους πολίτες, στη θέα και των όσων τραγικών εγκλημάτων διαπράττονται καθημερινά στην Ουκρανία από τους Ρώσους.
Τα παραπάνω συνιστούν την αμετάκλητη κρίση της παγκοσμιοποίησης με το ερώτημα του αν οι αμιγώς εθνοκρατικές πολιτικές ή ο συνδυασμός αυτών με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι σε θέση να απαντήσουν πιο αποτελεσματικά στην αντιστροφή του βαθέως χάσματος ελίτ και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και στην συλλογική ανασφάλεια των πολιτών. Για εμάς τους Έλληνες που –όπως οι Ουκρανοί- αντιμετωπίζουμε άμεση απειλή, φαίνεται πως η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος με όχημα την αμυντική συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας είναι καθοριστικής σημασίας. Γι αυτό και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της δια-νεοσις η δημοφιλία του Μακρόν στους Έλληνες φτάνει στο 65,1% και η συμμαχία Ελλάδας Γαλλίας προτάσσεται από το 64,9% των Ελλήνων.
Αυτά και άλλα πολλά στην αποψινή μας εκδήλωση με τον Γιώργος Καραμπελιάς και καλεσμένους τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον Γιώργο Κουτσαντώνη από το Res Publica, τον διεθνολόγο Αλέξανδρο Δρίβα και τον εκλογικό αναλυτή Αλέξανδρο Πιστόλα.
Χορηγός επικοινωνίας: Live Media

14.04.2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...