«Αν υπάρχει θάνατος και ευθύνη των ελληνικών Αρχών, όπως χωρίς στοιχεία κατήγγειλε το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ένας τρόπος για να λάμψει η αλήθεια θα ήταν η εκταφή και η νεκροψία. Την οποία όμως οι καταγγέλλοντες δεν επιθυμούν, την ώρα που και οι κατήγοροι αδυνατούν να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες. Τελικά ποιος είναι αυτός που εμποδίζει να λάμψει η αλήθεια που αφορά την καταγγελία θανάτου μικρού παιδιού;»
της Βασιλικής Σιούτη, για το σχετικό ρεπορτάζ της Lifo (09.09.2022) αναφορικά με τις καταγγελίες που απευθύνθηκαν για τις ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης για το θάνατο ενός κοριτσιού προσφύγων στην αμμονησίδα του Έβρου στην προσπάθεια της οικογένειας να εισέλθει στη χώρα για αίτηση ασύλου στα μέσα Αυγούστου.
Δύο μεγάλες φάμπρικες παραπληροφόρησης στήθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη σε σχέση με τους αρνητές του κορονωιού, των μέτρων και των εμβολίων, Ρωσικής προέλευσης, με τίμημα την άδικη απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις αρνητικές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η δεύτερη αναφορικά με την δραματοποίηση των συνθηκών αντιμετώπισης των μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τις Ελληνικές αρχές, εκπορευόμενη από το Τουρκικό κράτος, τα δουλεμπορικά δίκτυα, Γερμανικές ΜΚΟ και στρατευμένους δημοσιογράφους του Τουρκο-γερμανικού άξονα. Παραπληροφόρηση η οποία στοχεύει στην δημιουργία συνθηκών αγανάκτησης και αποσταθεροποίησης καθεστώτων που αντιστρατεύονται την αναθεωρητική ατζέντα Ρωσίας και Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Το γεγονός ότι αυτοί οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί αναπαρήχθηκαν αυτούσιοι από εγχώρια αντιπολιτευτικά μέσα, από το Μακελειό μέχρι την Αυγή και την ΕΦΣΥΝ, εξηγεί την ουσιαστική ανυπαρξία εγχώριας αντιπολίτευσης . Τα εμβόλια κι οι μετανάστες έγιναν το «φύλλο συκής» μιας μίζερης και ομφαλοσκοπούσας αντιπολίτευσης που δεν έχει συγκροτημένο λόγο πχ για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί ο ελληνικός λαός ιδεολογικά και πρακτικά για την αντιμετώπισης μιας επικείμενης Τουρκικής επίθεσης, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η δημογραφική κατάρρευση της χώρας και η ερήμωση της περιφέρειας, για το πώς θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι για να αποκτήσει εκ νέου η χώρα παραγωγική βάση, αμυντικά μέσα και δικές της ενεργειακές πηγές, για την σημασία της ανάδειξης της ιστορικής μνήμης στη διαμόρφωση ενός νέου εθνικού οράματος, στα ορόσημα των 200ων χρόνων από το 21 και στα 100 από την Μικρασιατική καταστροφή.
Και βέβαια ούτε λόγος για ένα δημόσιο συγνώμη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου