Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

#FREEBELERI

 

Το πρόβλημα δεν είναι το τι κάνει ο Εντι Ράμα στην περίπτωση του Φρέντι Μπελέρι, ακολουθώντας τις προσφιλείς μεθόδους του επιστήθιου φίλου του Ερντογαν που συνηθίζει να κλείνει στη φυλακή τους Κούρδους Δημάρχους του Ντιαρμπακιρ, αλλά το πώς στεκόμαστε εμείς απέναντι σε μια υπόθεση κατάφωρης παραβίασης των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ενός νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου της Ελληνικής μειονότητας στον ιστορικό δήμο της Χιμάρας. Κι ενώ αντιλαμβάνομαι τις αβελτηρίες της αθηνοκεντρικής ελίτ και του πολιτικού προσωπικού της, θλίβομαι για την υποβάθμιση έως απαξίωση του θέματος στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ήπειρο. 

 Σιγή ιχθύος και περί άλλων τυρβάζοντες οι εκλεγμένοι βουλευτές της περιφέρειας, κανένα –αν αγνοώ κάποιο ζητώ προκαταβολικά συγνώμη- ψήφισμα δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου, καμία αναφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα φεστιβάλ και στα ανταμώματα ενώ για τις οργανώσεις και του συλλόγους της αποδημίας κρίνεται αξιολογικά ως το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ηπείρου οι εξορύξεις και οι ανεμογεννήτριες και όχι οι Αλβανικές διεκδικήσεις στην ευρύτερη περιοχή! Αυτή η βαθύτερη παρακμή του μικρο-ελλαδισμού είναι που έσβησε από την συλλογική μνήμη των Ηπειρωτών την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα από εγκάθετους του Αλβανικού καθεστώτος απλά γιατί μιλούσε Ελληνικά στο μαγαζί του στη Χιμάρα, του Κώστα Κατσίφα επειδή ύψωσε την Ελληνική σημαία ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Βουλιαράτι χαρίζοντας το μονοπώλιο των σχετικών αναφορών σε θλιβερά ακροδεξιά, ναζιστικά και ρωσόφιλα μορφώματα. Προβάλλοντας δε αποκλειστικά ως επίδικο των χειρισμών Ράμα την τουριστική εκμετάλλευση, πολλοί φιλελεύθεροι αναπτυξιολόγοι προβάλλουν ήδη το όραμα μιας διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας τουριστικής ανάπτυξης, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από ναρκωτικά, στην περιοχή από την Πρέβεζα μέχρι το Δυρράχιο, που θα την διευκόλυνε η απομάκρυνση των «εθνικιστικών» στοιχείων και η εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας στη Β. Ήπειρο. Υπο αυτές τις συνθήκες μόνοι τους οι Χιμμαριώτες θα συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση για την αποφυλάκιση και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου από τον Μπελέρι και παρά τις συμβολικές φωτεινές εξαιρέσεις της επίσκεψης στη φυλακή του Angelos Syrigos και της παρουσίας του Δημάρχου Αθηναίων κου Μπακογιάννη στην αποψινή εκδήλωση.

14.08.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...