Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ


«Μια Ελπίδα Γεννιέται!» από τις αρχές του 2019 για 86 απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας σε Άρτα,  Ευρυτανία,  Φωκίδα,  Φθιώτιδα και  Εύβοια , μετά την πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ανέλαβε η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, που ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., με τη συνεργασία της HOPEgenesis, θα σταθεί δίπλα στις γυναίκες-κατοίκους των χωριών που έχει υιοθετήσει, και οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες. Συγκεκριμένα, για τις γυναίκες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, με μοναδικό κριτήριο να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ θα καλύψει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν, για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους σύμφωνα με τον κ Μάριο Παπαθανασίου Εμπορικό Δ/ντη της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε .


Από την πλευρά της η κα  Εύα Παπαδάκη, Project Manager της HOPEgenesis μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε για την πρόσφατη επίσκεψη της στο Βουλγαρέλι και στο Αθαμάνιο της Αρτας:  
«Είναι αρνητικό το ισοζύγιο γεννήσεων - θανάτων. Σ’ αυτήν την περιοχή θα έπρεπε να αναμένουμε περίπου 37 γεννήσεις τον χρόνο, σύμφωνα με τον πληθυσμό της και έχουμε 10 έως 12 τον χρόνο» και συνεχίζει: «…. αναλαμβάνουμε όλο το κόστος της εγκυμοσύνης, από τη σύλληψη του μωρού, μέχρι και τον τοκετό. Δηλαδή, προγεννητικές εξετάσεις, μεταφορά σε νοσοκομείο μαζί με τον συνοδό, τη διαμονή της σε ένα αστικό κέντρο εάν χρειαστεί, την περίθαλψη και τον τοκετό σε νοσοκομείο. Δηλαδή εμείς αυτό που παρέχουμε είναι η ασφάλεια της γυναίκας ότι ανά πάσα στιγμή θα είμαστε εκεί, δεν θα αποκλειστεί στον δρόμο, θα φροντίσουμε για τη μεταφορά της, μπορεί όλο το 24ωρο να μιλήσει για ό,τι χρειάζεται με κάποιον από τους εξειδικευμένους γιατρούς του προγράμματος….» και κατέλειξε  «….οι νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά και γι' αυτόν τον λόγο είναι για εκείνους δυσβάστακτο το κόστος της εγκυμοσύνης. Με την παρουσίαση του προγράμματος, θέλουμε να μας εμπιστευτούν, να μας γνωρίσουν, να δεχθούν την βοήθεια μας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε αυτό της ασφάλειας. Η μητρότητα είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Πρέπει να το έχουν όλες οι γυναίκες».

Αναδημοσίευση από την ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
-αποτελεί και δικό μας καθήκον σαν καταναλωτές να υποστηρίζουμε αυτές τις Ελληνικές Εταιρίες αναγνωρίζοντας την κοινωνική και εθνική τους προσφορά-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...