Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΑΡΔΗΝ τεύχος 130-131

 

Με τρία νέα αφιερώματα κυκλοφορεί το νέο διπλό τεύχος του περιοδικού ΑΡΔΗΝ που αφορούν:
• στην ανάδειξη πτυχών του Βυζαντίου στην τέχνη, στα γράμματα και στην κοινωνική πολιτική που σκοπίμως αποσιωπώνται από την κυρίαρχη ιδεολογία, εμφανίζοντας το ως μια θρησκόληπτη και σκοταδιστική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.
• Στα 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή της Κύπρου που συντελέστηκε με κύρια ευθύνη της Χούντας και υποβιβάστηκε στην συλλογική λήθη από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την πλήρη Τουρκοποίηση της μεγαλονήσου σήμερα.
• Στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που κλυδωνίζουν την ισχύ των παραδοσιακών κομμάτων λόγω της ανάδειξης ως προτεραιοτήτων στο λαϊκό σώμα αιτημάτων για την συλλογική ασφάλεια, την οριοθέτηση των μεταναστευτικών ροών καθώς και την άμυνα της Ευρώπης συνέπεια των εν εξελίξει δυο μεγάλων πολέμων στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή.
Στις σελίδες για την κίνηση των ιδεών, την ιστορία και το βιβλίο, θα βρείτε βιβλιοπαρουσιάσεις, κριτική κινηματογράφου, αθλητικά και πολλά άλλα.
Η κυκλοφορία του ανανεωμένου ΑΡΔΗΝ χρειάζεται την στήριξη σας. Αγοράστε ένα τεύχος για εσάς ή για έναν φίλο/η σας από τα περίπτερα ή τα βιβλιοπωλεία ή γραφτείτε συνδρομητές. Με 35 ευρώ εξασφαλίζετε έντυπη συνδρομή για 5 τεύχη, ή, αν προτιμάτε, 20 ευρώ για ηλεκτρονική συνδρομή 5 τευχών. Για τις επιχειρήσεις υπάρχει η δυνατότητα διαφήμισης με χαμηλές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2103826319 ή στο perardin@gmail.com.
Χρόνια πολλά για την γιορτή των δύο μεγάλων Αποστόλων μας σήμερα, του Πέτρου και του Παύλου.

29.06.2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γερμανία: ο υπονομευτής της Ευρώπης.

Η έκθεση Ντράγκι, όπως και η αντίστοιχη Λέτα λίγους μήνες πριν, αποτελούν τα πιο σημαντικά κείμενα της τρέχουσας περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένω...