Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Νέα Κυβέρνηση


Θα σταθώ σε μερικές θετικές επισημάνσεις με αφορμή την συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης:
• Το νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το οποίο θα κληθεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει την πιο σημαντική συνιστώσα της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, την δημογραφία. Απαιτείται συντονισμός υπουργείων, περιφερειών και δήμων, σημαντικοί χρηματοδοτικοί πόροι και αλλαγή αξιακών προτύπων.

• Η υπουργοποίηση του Dimitris Papastergiou στο Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής. Ενός επιτυχημένου αυτοδιοικητικού παράγοντα που άλλαξε την εικόνα της πόλης των Τρικάλων, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών με αιχμή τις ψηφιακές και «έξυπνες» εφαρμογές στην πόλη.
• Η υπουργοποίηση του Γιώργος Φλωρίδης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που σηματοδοτεί έμπρακτα την διεύρυνση της ΝΔ στο κέντρο. Ο Γιώργος Φλωρίδης, που μας έχει τιμήσει πολλές φορές σε εκδηλώσεις και ομιλίες του ΑΡΔΗΝ, είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που έχει αντιληφθεί την νέα διάσταση του εθνικού ζητήματος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συνεπής στις αρχές του δεν δίστασε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2011 παραδίδοντας και την έδρα του, διαφωνώντας τότε με την καταστροφική Μνημονιακή πολιτική του Γιωργάκη Παπανδρέου.
Το μεγάλο ζητούμενο μετά τις πρόσφατες εκλογές είναι οι διεργασίες που απαιτούνται στο χώρο της κεντρο-αριστεράς για την συγκρότηση σοβαρής αντιπολίτευσης. Διεργασίες που μόνο εφόσον έχουν εθνικό και πατριωτικό πρόσημο είναι δυνατό να ευοδωθούν.

27.06.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...