Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

201 χρόνια μετά

«…Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη,
Η μαύρη πέτρα ολόχρυση και το ξερό χορτάρι·
Με χίλιες βρύσες χύνεται, με χίλιες γλώσσες κραίνει·
Όποιος πεθάνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει…»

Από το Μεσολόγγι έως την Μαριούπολη ο αντιστασιακός Άνθρωπος αναμετριέται με τον πειρασμό της ζωής και του έρωτα για να απαντήσει πως την ζωή αξίζει να την ζεις όταν είσαι Ελεύθερος. “Ελευθερία η Θάνατος” φώναζαν οι Έλληνες σ όλους τους αγώνες τους από το Σούλι έως το 21, από την Κρητική Επανάσταση έως την ΕΟΚΑ, αγωνιζόμενοι υπέρ βωμών και εστιών κατά της τυραννίας και της καταπίεσης από τον Τουρκικό ζυγό. Το ίδιο σύνθημα ακούγεται σήμερα στο Χάρκοβο, στο Κίεβο, στην Οδησσό, μπροστά στις ερπύστριες των Ρωσικών τανκ και του νέου ελαύνοντα δεσποτισμού. Τον όρκο των τριών εμπόρων ιδρυτών της Φιλικής Εταιρίας στο σπίτι του Έλληνα ευεργέτη Γρηγόριου Μαρασλή στην Οδησσό «….ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδία μου αδιάλλακτο μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδας μου, ΟΠΑΔΩΝ και ΟΜΟΦΡΟΝΩΝ με τούτους…» κάνει πράξη η Ουκρανική αντίσταση.
Το πνεύμα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο σε κάθε στιγμή της Ιστορίας που ένας λαός αποφασίζει να δώσει το αίμα του για την Ελευθερία κι είναι αυτό το πνεύμα η μεγάλη παρακαταθήκη του Ελεύθερου Κόσμου. Για να μένει πάντα αναπάντητο το ερώτημα του ποιητή:
«τι θα κάμετε; Θ αφήστε να αποκτήσομεν εμείς Λευθερίαν ή θα την λύστε εξ αιτίας Πολιτικής;»
Χρόνια πολλά Έλληνες! Slava Ukraini!

                                                                       25.03.2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...