Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Για το Κουρδισταν.

Ιταλοί ακτιβιστές στην Νάπολη μπλοκάρουν τα γκισέ της Turkish Airline διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στις Κουρδικές περιοχές της Β Συρίας και του Ιράκ, κάνοντας χρήση χημικών όπλων. Θα ανέμενε κάποιος οι αντίστοιχες ενέργειες στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει αμεσότερα την Τουρκική απειλή, να ήταν πολλαπλάσιες. Αντίθετα, όπως και στην περίπτωση της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα αντανακλαστικά του εγχώριου «κοινωνικού- αντιπολεμικού κινήματος» είναι ανύπαρκτα.

Η Αριστερή ιδεολογική φενάκη που κυριαρχεί στους κινηματικούς χώρους αντιμετωπίζει τον πόλεμο ως συνέπεια των διενέξεων των αστικών τάξεων στις οποίες οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο εμπλοκής ή απόρροια του ιμπεριαλισμού που είναι μονομερώς Δυτικός, καταγγέλλοντας συστηματικά το ΝΑΤΟ και τον καπιταλισμό. Γι αυτό και οι πιο πρόσφατες μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Αθήνα ήταν για τους βομβαρδισμού των Αμερικανών στην Γιουγκοσλαβία και τα χτυπήματα των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους. Από την άλλη ο πάλαι ποτέ πατριωτικός χώρος, εμφορούμενος από την κυρίαρχη Ρωσοφιλία του «ποιεί την νήσσαν» για τις ακρότητες της Τουρκίας, τώρα που ο Πούτιν επιδιώκει με κάθε τρόπο την διατήρηση του καθεστώτος Ερντογάν. Αποτέλεσμα, οι μόνες κινητοποιήσεις στο κοινωνικό πεδίο να αφορούν υπαρκτά εσωτερικά ζητήματα όχι γιατί η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένες θέσεις και κοινωνικό όραμα αλλά γιατί εκτιμά αφελώς ότι έτσι θα πλήξει την Κυβέρνηση, αποκομίζοντας κομματικά οφέλη. Εξίσου απογοητευτικό είναι ότι κανένα κόμμα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια ανακοίνωση καταγγελίας των εγκλημάτων της Τουρκίας στο Κουρδιστάν την ώρα μάλιστα που επίκειται χερσαία εισβολή. Αντίθετα την ώρα που η Τουρκία καταπατάει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα έπρεπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς να επιδώσουν ψήφισμα στον ΟΗΕ, δεχόμαστε τις καταγγελίες του Συμβουλίου Ασφαλείας για στρατιωτικοποίηση των νησιών μας και απειλές για εισβολή!
 
2.12.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...