Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ SOS-ΚΥΡΙΑΚΗ 23/03/08 ΩΡΑ: 11.00

Η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου καλεί όλα τα μέλη της να πάρουν μέρος στην θαλάσσια διαμαρτυρία την Κυριακή 23/03/2008 στις 11:00 και στον αποκλεισμό του Στομίου στο Άκτιο για τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αμβρακικός Κόλπος.


Η συνάντηση έχει οριστεί στο λιμάνι της Βόνιτσας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της επέκτασης των δεξαμενών υγρών καυσίμων της SHELL στην Αμφιλοχία. Σε πρόσφατο ψήφισμα τους οι ψαράδες δηλώνουν : «εμείς οι συγκεντρωμένοι ψαράδες, αγρότες, εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, κάτοικοι των τριών Νομών της περιοχής Αμβρακικού κόλπου απαιτούμε από την κυβέρνηση να φύγουν όλες οι δεξαμενές καυσίμων από τον Αμβρακικό, να αποκατασταθεί η θαλάσσια περιοχή στο Άκτιο από το μπάζωμα για την κατασκευή μαρίνας, να φύγουν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον κόλπο».Ζητούν επίσης τη λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του κόλπου και την άμεση χρηματοδότηση για την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους παράκτιους Δήμους και την καταστροφή όλων των φραγμάτων στον Άραχθο και Λούρο για να επανέλθει πάλι η ζωή στον σπάνιο αυτό οικοσύστημα.
Η κινητοποίηση αυτή γίνεται μετά την απίστευτου μεγέθους ζημιά που προκλήθηκε σε τρεις ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες κατά τη διάρκεια του χιονιά που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία τις προηγούμενες ημέρες. Στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου και συγκεκριμένα στο Μενίδι, η ποσότητα των νεκρών ψαριών κατά τους παραγωγούς αγγίζει τους 1.000 τόνου! Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η καταστροφή τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...