Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση ΑΡΔΗΝ Ελληνο-τουρκικά


Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην εγκυρότερη ενημέρωση, στο ξεπέρασμα του φόβου και της ηττοπάθειας  και στην απαραίτητη ενότητα του λαού μας απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς της Άγκυρας που έχει προ πολλού υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές»,  το Κίνημα Άρδην διοργανώνει απόψε -12 Δεκεμβρίου- στις 19:30, στην Ξενοφώντος 4,  εκδήλωση με θέμα:
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας
Βασίλειος Μαρτζούκος, αντιναύαρχος ε.α. – πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Άγγελος Συρίγος, βουλευτής
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Ντάσιος.
Θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας



Εισαγωγή:
Κάθε ιστορική περίοδος ολοκληρώνεται φέρνοντας με τον πιο επώδυνο τρόπο στην επιφάνεια τις παθογένειες που κυοφόρησε.  Η κύρια παθογένεια της περιόδου που ξεκίνησε το 74 και ολοκληρώθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και την γνωρίζουμε ως Μεταπολίτευση ήταν ο παρασιτισμός και ο συναφής ανθρωπολογικός τύπος που εξέθρεψε. Το τίμημα  το πληρώνουμε επώδυνα τα τελευταία 10 χρόνια και συνίσταται στην «Υποταγή». Υποταγή στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, όπου η χώρα μετατράπηκε σε «αποικία» μετά την εφαρμογή των Μνημονίων και των συναφών δανειακών συμβάσεων. Υποταγή που συνεχίζεται με την εδαφική απειλή  η οποία τείνει να υπονομεύσει την συλλογική μας επιβίωση με εμφανή σημάδια της την Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και την επιδιωκόμενη   αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης από την Τουρκία.
Θα ήθελα σ αυτό το σημείο να θυμίσω δυο πολύ συμβολικές εικόνες στις αρχές της κρίσης παρ ότι δεν χαρακτηρίζομαι συνωμοσιολόγος:
1.       29.04.2010: Ένα σκίτσο της Frankfurter Allgemeine με την Ακρόπολη στην οποία κυματίζει η Τουρκική σημαία. Μπροστά της συζητάει ένα ζευγάρι Γερμανών όπου ο άντρας λέει στην γυναίκα: «Είμαι πολύ χαρούμενος Γκέρτελ που οι Τούρκοι πήραν την Ελλάδα και έτσι σώσαμε τα λεφτά μας»
2.       23.04.2010: Η γνωστή σε όλους μας εικόνα του Γιωργάκη Παπανδρέου να ζητάει από τους εταίρους την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης από το Καστελόριζο. Το Καστελόριζο που αυτές τις μέρες με την  συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης (Σάρατζ), αντιμετωπίζεται ως Τουρκικό έδαφος…….

Σε πρόσφατη έρευνα μεταξύ 2 & 3 Δεκέμβρη της Kapa Research σε 1000 άτομα πανελλαδικά διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ίσως στη νεότερη Ιστορία μας ότι στην ερώτηση: «για ποια θέματα πιστεύετε ότι θα πρέπει να μιλά ο πολιτικός κόσμος της χώρας σήμερα;» το 57% απάντησε για το «μεταναστευτικό-προσφυγικόό» και αμέσως μετά το 51% για τα Εθνικά θέματα!

Το υπαρξιακό λοιπόν ερώτημα και μ αυτό δίνω το λόγο στους εκλεκτούς καλεσμένους μας, αν αυτή η τάση που ξεκίνησε με τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, προλάβει  να δημιουργήσει ένα νέο πατριωτικό εκσυγχρονισμό που θα καταστεί ικανός να δημιουργήσει σε όλα τα επίπεδα του βίου μας τις συνθήκες αποτρεπτικότητας έναντι του Τουρκικού αναθεωρητισμού η θα οδηγηθούμε σε Ιστορική εξαφάνιση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νεα ΚΑΠ: η αιτία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η χρονική μετάθεση κατά ένα χρόνο της εφαρμογής του όρου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περί υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, συνιστά τ...